Ditt glas är halvfullt

Nyligen har det varit så lätt att fokusera vår uppmärksamhet på andras negativa handlingar och kanske till och med känna sig cyniska om människor i allmänhet i stället för att leta efter det positiva i situationen.

Det råder ingen tvekan om att det finns medelhögt spända människor i den här världen och de som inte tycks bry sig om någon annan än dem själva. Men i min erfarenhet finns det så många riktigt bra människor som verkligen bryr sig om andra och går ut ur deras sätt att vara snäll – om du väljer att leta efter dem.

Vi pratar inte om den extrema sorten som terrorister som dödar människor eller någon som är helt modig och hjältemässig som Rahman Perkins från olyckan i Hoboken-tåget för några veckor sedan. Vi pratar om de vardagliga människor som korsar våra vägar.

Utse inte godheten hos människor

Så ofta hör jag att folk säger saker som “Folk suger” eller “Jag gillar djur mycket bättre än människor”.

Vi tenderar att komma ihåg:

• De människor som sköt oss bort på vägen i motsats till dem som tillåter oss i körfältet.

• De människor som slammar dörren i vårt ansikte i motsats till dem som öppnar dörren för oss.

Det är mänskligt att komma ihåg de upplevelser som stör oss och utlösa ett negativt känslomässigt svar, men vi skulle vara bättre emotionellt tjäna till att ägna mer uppmärksamhet åt de enkla gärningarna för vardagliga människor.

Jag ser personligen godheten hos andra och jag brukar komma över sådana människor i min dag i dag reser genom livet. Det är inte så att jag bedrar mig om något av mörkret som finns i vår värld, men jag tror verkligen på mitt hjärta i andras godhet.

Är det inte konstigt att jag så ofta är mottagare av vänlighet? Mina vänner och personer som jag känner ofta frågar mig den här frågan: “Hur kommer människor så trevligt mot dig?”

Det är inte för att jag är så speciell, det kan bara betyda att jag älskar människor och vet att de flesta är egentligen bra och snälla. Således ser jag detta vart jag än går. Jag känner mig välsignad varje dag för att vara mottagare av vänlighet.

Det är lagen om attraktion

Vad vi lägger ut i världen får vi tillbaka. Även om det är viktigt att känna igen vart vi väljer att fokusera vår uppmärksamhet. Kanske vänlighet har alltid varit rätt framför oss och vi har ännu inte märkt.

Är vi säkra på att koppen är halv tom? Eller har vi insett att koppen är halvfull? Om vi ​​lägger vår uppmärksamhet på människor som ignorerar oss eller folk som är frowning-vi brukar se det här negativt.

Om jag ler eller säger hej till någon, är de bundna att säga hej tillbaka. Om jag frossar eller tittar på marken är folk reticenta och inte bekväma att initiera en vänlig gest.

Min önskan för dig idag är att du upptäcker de små underverken i din dag och de människor som omger dig, så att du kan se vänligheten i världen.

Reply