Cum să încheiați o prezentare într-un mod bun

Partea finală este unul din aspectele importante și semnificative ale unei prezentări, alta decât introducerea. Audiența își amintește cel mai bine ultimul lucru pe care îl aud și ultimul punct pe care îl spui. În finalizarea unei prezentări, ar trebui să fie mai mult decât o finisare practic sau spunând spectatorilor că sa terminat. Trebuie să lăsați un mesaj de luare-acasă sau să-i conduceți înapoi la punctele cheie și să încheiați discuția în cerc complet cu obiectivele principale. Pentru că atunci când publicul va părăsi camera după prezentarea dvs., ei vor ține minte ultimul bit cel mai bun. Din acest motiv, încheierea unei prezentări este la fel de importantă ca și deschiderea corectă. Mai jos sunt patru pași pentru a încheia o prezentare într-un mod bun.

Semnal când sunteți aproape de sfârșit

Încheierea prezentărilor prin sosirea bruscă la dvs. sunt ultima foaie PowerPoint nu este cea mai eficientă performanță. Spuneți publicului dvs. când trebuie să faceți doar 1 sau 2 mai multe diapozitive sau doar un minut mai mult. De asemenea, puteți folosi acest timp pentru a scutura publicul care nu a mai ascultat prea bine. Păstrați o liniște de scurtă durată pentru a atrage atenția și spuneți-le că sunteți aproape: “Acum voi finaliza concluziile care vor lua 2 sau 1 foi suplimentare”.

Rezumați și încheiați

Pe măsură ce publicul va ține minte sfârșitul celei mai bune prezentări, este o șansă fantastică de a repeta și accentua mesajul principal. Revedeți punctele principale și amintiți concis ceea ce ați dorit să păstreze în minte din prezentarea dvs. Rezumatul trebuie să fie doar câteva linii scurte, suficient pentru a face pe oameni să păstreze mesajele cheie. Poate fi util să te gândești la ultimele propoziții / fraze în prealabil. Câțiva ultimii termeni minunați și bine spuse pot aprinde o aplauză excelentă.

Cereți-i cu plăcere întrebări

Cea mai importantă parte a terminării unei prezentări este sesiunea de întrebări și răspunsuri. Cu toate că uneori au loc întrebări de divertisment pe parcursul prezentării, majoritatea vorbitorilor preferă să aloce timp pentru sesiune, în general, după încheierea prezentării. Experții sunt întotdeauna gata să răspundă la orice fel de întrebare. Pentru majoritatea prezentărilor, va trebui să răspundeți ulterior la întrebări. Încercați să solicitați interogări într-un mod mai elegant.

Păstrați o impresie de durată cu privire la închiderea dvs.

Rețineți întotdeauna că finisajul trebuie să lase o impresie excelentă. Un vorbitor / prezentator ar trebui să încheie prezentarea pe o notă puternică și cu o impresie puternică, la fel cum începeți cu un început minunat. Acest lucru trebuie să fie bine repetat în timpul planificării.

Cu toate acestea, deasupra acestor patru etape vă ajută în mod evident să încheiați o prezentare într-un mod bun. Amintiți-vă că, o pornire puternică atrage atenția oamenilor și îi conduce spre punctele principale ale subiectului dvs., iar sfârșitul puternic le va sublinia din aceste puncte principale ale prezentării.

Sunteți bineveniți să citiți mai multe despre deschiderea unei prezentări, care ar putea fi momentele cele mai critice pentru a obține încredere chiar de la început. În cartea mea “MAGICUL PREZENTĂRII: Modul rapid și ușor de a iesi de la bun început” veți găsi câteva tehnici utile și puternice pentru a începe prezentarea.

Reply