Reflecții asupra unei vieți simple

Deși în aceste zile trăiesc o viață simplă, nu au existat vremuri în care am trăit-o din necesitate. Soțul meu și cu mine am creat ambele afaceri care cuprind doar ceea ce ne place să facem și, de-a lungul anilor, am descoperit că acest tip de stil de viață poate, uneori, să te facă săraci.

În timpul uneia dintre acele vremuri am descoperit că nevoile noastre sunt mici – mici, chiar. Când Tys și cu mine ne-am căsătorit pentru prima oară, am închiriat o mică casă mică de scurgere într-un mic oraș rătăcit, cam la treizeci de kilometri de orașul în care am lucrat.

În seara de vineri, am merge pe un drum de pietriș la magazinul de închirieri video și ne-am alege filmul din săptămână, care nu a jucat destul de bine pe VCR-ul nostru de mână. Imaginea s-ar derula fără sfârșit, dar dialogul a trecut prin ea, așa că ne-a ținut atenția, într-un fel, până la sfârșit. Dupa ce am ascultat filmul nostru, ne-am astepta intr-o tigaie mica de cabina noastra tinuta, la cativa centimetri de tavan si una de cealalta, si asculta sunetul de ploaie pe acoperisul nostru metalic.

Amintirile mele din acele zile și din acea casă sunt la fel de îndrăgite ca și cele pe care le reflect la ieri și săptămâna trecută.

Mai mult de un deceniu mai târziu, ne uităm înapoi la toate fazele vieții noastre – acelea când am trăit pur și simplu și pe acelea în care eram prea ocupați, prea ambițioși – și ne străduim să găsim cel mai bun echilibru, astfel încât să îl putem modela copiilor noștri .

Între timp, ne-am străduit să redefinăm abundența pentru noi înșine și, de atunci, mi-a devenit clar că ne facem o deservire atunci când ne gândim la prosperitate și abundență numai în termeni monetari.

Nu cu mult timp în urmă, am citit un sfat care mi-a cerut să identific ce arăta abundența, mirosea, simțea și gusta. Este un exercițiu de jurnal care poate aduce o mulțime de înțelegere. Am hotărât că, deși nimeni nu va face vreodată un spray de acasă de la ea, abundența miroase ca Labradorul meu după ce el a fost culcat la soare toată ziua. El știe unde să-și extindă membrele pentru a extrage cea mai mare bucurie dintr-o după-amiază, așa că soarele îl poate lovi atât de tare. Nu se grăbește de oriunde, dacă nu urmărește ceva doar pentru fiorul său. Și se bucură de bucuria de a lucra, fie că este vorba de bătaie de bastoane sau de pista de rupere pentru schiurile noastre nordice.

Vremurile când am simțit cea mai mare abundență sunt acele vremuri dimineața devreme când îmi place să trăiesc într-o casă liniștită când familia mea doarme; când îmi fac timpul să mă aventurez profund în pădure cu copiii mei în timpul verii, pur și simplu să stau cu picioarele încrucișate și să mănânc zmeură; când fiul meu mi-a prins degetul cu întreaga sa mână și mă duce la plimbare oriunde.

Cred că suntem deserviți cel mai bine când abundența este definită ca acel sentiment de bunăvoință abundentă, iubire abundentă și pace liniștită. Nu se grăbește decât o procesiune simplă, pașnică, dintr-un moment al vieții în altul.

Indiferent de venitul dvs., este infinit de inspirat să vă încetiniți și să vedeți dacă puteți recunoaște abundența și prosperitatea adevărată, nu în veniturile a șase și șapte figuri, ci în experiența fizică, mentală și spirituală de a avea destule: o mulțime de timp și o mulțime de pace.

Mă rog ca copiii mei să se bucure de viața simplă pentru restul zilelor lor. Mă rog că vor continua să aprecieze vacanțele de cort de cort, mesele gătite la domiciliu cu legume proaspete de la o fermă locală și toate celelalte dulciuri mici și simple care pun în evidență zilele noastre. Mă rog ca ei să înțeleagă și să se bucure de plăcerea de a sta în soare pentru o după-amiază, precum și de sentimentul care vine numai cu o muncă grea, bine făcut.

Reply