Vindecarea inimii traumatizate

Când aveam șaisprezece ani, un străin încerca să-mi violeze și să mă ucidă. Mă plimbam acasă noaptea trecută lângă restaurantul lui Brigham, unde aveam al doilea loc de muncă, când un străin ieșea din umbre și încerca să mă stranguleze. Am încercat să-l lupt cu puterea mea fizică, dar a fost de 6’1 ‘și am fost doar o adolescentă de 5’6 ani, indiferent de cât de fizic am fost. Am încercat să-l lupt cu mintea, spunându-i implicațiile juridice ale a ceea ce făcea și asta a fost supărat. În timp ce ma târât într-o alee și mi-a bătut, mi-am dat seama că sunt neputincios și că m-am rugat Dumnezeului pe care nu l-am crescut niciodată să cred în a mă ajuta să-mi aleg viața.

Dumnezeu mi-a spus: “Dacă vei trăi, trebuie să fii de acord să faci ceea ce te-am pus pe acest pământ să faceți. Trebuie să urmați misiunea pe care o cunoașteți adânc în inima voastră, trebuie să ieșiți din dulapul vostru introvertit , deschideți gura, folosiți ceea ce știți și vorbiți. ” Am spus da lui Dumnezeu și mi-am ales viața. Un moment mai târziu, mi-a spus o mică voce: “Spune-i acestui om că i-ai iertat.” Fără nici o gândire sau înțelegere a ceea ce înseamnă iertarea, am deschis gura și am vorbit din inima mea: “Te iert.” Acest străin furios ma oprit pentru un moment, aproape în șoc, și a izbucnit în lacrimi.

“Nu vreau să fac asta”, au fost primele cuvinte care au ieșit din gură. M-am așezat pe alee pe spate, gol, prezent până acum și în șoc. I-am oferit spațiul pentru a-mi vărsa povestea vieții. Și ce poveste trebuia să-i spună. El a fost în închisoare înainte. El a violat și a ucis alte femei. Dacă ar fi fost prins, ar fi pus arma în cap și ar lua viața. “Acest om a fost atat de incapatanat si neputincios, iar in furie, nu ma luat ca pe o persoana, ci ca pe un obiect al agresiunii sale si, facandu-mi astfel, mi-ar fi putut lua cu usurinta viata. victima aici.

Așa cum a fost terminat, a luat mâna într-un pumn ca și cum ar fi vrut să mă bată din nou. Dumnezeu a fost cu mine și o mașină a coborât pe alee. Omul și-a luat pantalonii și a fugit.

Prietenul meu Brenda mi-a împărtășit recent o imagine a unui băiat traumatizat care stătea la bordul unei centrale pentru o bombă nucleară. Băiatul a fost informat cu privire la semnificația apăsării butonului și a tuturor consecințelor oribile care ar proveni dintr-o astfel de acțiune. I se spusese în detaliu de ce nu era important să apăsați butonul. Dar, datorită morții în propriul trup și în inimă, toate cuvintele erau ca niște picături de ploaie, căzând dincolo de el, fără nici o consecință. Așa că a împins butonul, a explodat lumea și chiar și atunci nu înțelegea cu adevărat magnitudinea a ceea ce făcuse.

Apărat împotriva dragostei: Inima Tectonică

În cincisprezece ani de practică clinică, am descoperit că există unii oameni care au experimentat o traumă profundă și profundă emoțională și adesea fizică pe care inima o desființează, diminuează și îngheață, devenind în mod esențial mort în materie relațională. O persoană a cărei inimă este atât de traumatizată poate fi rece, crudă și lipsită de griji în relație – neatinsă și neatinsă în orice mod durabil. În prezența unui iubit îndrăgit și devotat, el / ea poate experimenta un scurt moment intim, dar momentul este uitat în curând și nu este integrat în experiența lor. Ei nu au o amintire relațională a persoanei care le-a atins. Momentul este doar asta, un moment izolat. Ele sunt în esență apărate împotriva iubirii reale și sănătoase.

Pentru cea mai mare parte a vieții mele am crezut că dragostea ar vindeca totul. Am învățat dureros prin propria mea experiență că iubirea se poate vindeca numai atunci când se simte pentru ceea ce este. Inima traumatizată este ca o placă tectonică, protejându-i soldatul de experiența energică a iubirii. Și astfel, persoana trăiește într-o stare de conștiență modificată, disociată de corpul lor emoțional și poate chiar disociată de sufletul lor.

După ce am lucrat pentru a construi relații cu pisicile sălbatice și pentru oamenii fermi, reușind cu mulți să le iau de pe străzile literale și emoționale, m-am trezit întrebându-mă adesea de ce unii oameni par să nu răspundă nici măcar celor mai pure, gesturi. Și de ce, de fapt, gesturile iubitoare se simt ca amenințări la adresa oamenilor care trăiesc cu o inimă traumatizată?

Familiar este sigur

Rollin McCraty de la Institutul HeartMath din California oferă date științifice care ajută la explicarea neurofiziologiei unei persoane cu o inimă traumatizată. Frica noastră de schimbare, rezistența noastră la experiența nouă este literalmente cuprinsă în corpul nostru.

“Putem fi tăiate la inimă, dar bucla începe în mecanismele perceptuale din creier”, spune Rollin. Amigdala este partea creierului în care amintirile noastre emoționale sunt stocate modele literale, circuite literale. Amigdala caută asocieri și potriviri de model. Anumite modele emoționale devin familiare “și, prin urmare, sunt confortabile, chiar dacă modelul emoțional este o maladaptare. Putem deveni confortabil cu a fi tăiate de sentimentele noastre sau cu teama de a avea relații emoționale. deoarece trăirea cu anxietate sau vină este familiară.

“În cazul inimii traumatizate, pentru o persoană care a fost rănită în trecut, nu a fost deschisă din punct de vedere emoțional a devenit modelul familiar. Când apare o nouă persoană, toate intrările senzoriale externe către creier, inclusiv auzul, vederea și atingerea , este comparat cu modelul familiar stocat în amigdala și în circuitele sale conexe.Un schimbare de la modelul familiar pe care suntem obișnuiți să declanșăm un răspuns emoțional.Incredibilul încearcă să facă schimbări pentru a ne întoarce experiența internă înapoi la familiar. Dacă nu reușim să readucem modelul la linia de bază stabilă, atunci rezultă anxietate, frică și deseori proiecții în viitor “, spune Rollin.

Acest lucru explică de ce o persoană care oferă iubire sănătoasă și prezentă unei persoane care a fost traumatizată emoțional este percepută mai degrabă ca o amenințare decât ca un confort. Experiența nefamiliară a persoanei sănătoase și iubitoare tulbură status-quo-ul maladaptiv care a fost stabilit în circuitul neuronal al persoanei traumatizate. Și circuitul persoanei traumatizate încearcă să înlăture disconfortul persoanei neobișnuite sănătoase, iubitoare și să se întoarcă la confortul status quo-ului său nepotrivit, dar familial.

Dragoste, neglijare și capacitatea de a se îndrăgosti

O altă fereastră asupra inimii traumatizate este furnizată de lucrarea doctorului Linda Russek, de la Laboratorul de sisteme de energie umană de la Universitatea din Arizona. În anii 1950, a fost efectuat un studiu de stăpânire a stresului la Universitatea Harvard, cu populația studenților săi. Studiul a analizat capacitatea de a face față stresului și de a se adapta în timp. În realizarea studiilor de urmărire de 35 și 42 de ani, Linda Russek și soțul și colegul ei, dr. Gary Schwartz, au dorit să exploreze relația dintre percepția părintească a iubirii sau a neglijării și a sănătății mai târziu în viață.

Au fost realizate interviuri bio / psiho / sociale / spirituale cu participanții la studiu. Rezultatele au fost destul de concludente. La marca de 35 de ani, doar 25% dintre participanții cu reflecții pozitive ridicate ale dragostei părintești au avut boală, în contrast cu 87% dintre cei cu percepții scăzute de dragoste părintească. Rezultatele la marcajul de 42 de ani au fost similare. Studiul a concluzionat că percepția dragostei părintești este un factor de risc independent în boală și unul care poate influența toți ceilalți factori de risc. De exemplu, percepția dragostei era independentă de istoria familială a bolii, istoria fumatului a subiectului, moartea și / sau divorțul părinților și istoria divorțului subiectul însuși.

Ceea ce a fost la fel de importantă a fost ceea ce a descoperit Linda despre relația dintre iubire și neglijență și capacitatea de a se îndrăgosti. Rollin McCraty de la Institutul HeartMath observă că câmpul electromagnetic al inimii este cel mai puternic câmp din corpul uman. “Puteți măsura literalmente bataile inimii unei persoane în valurile creierului unei alte persoane, chiar și atunci când acestea nu ating. Puteți măsura bataile inimii unei persoane de la opt picioare distanță de ele”. Linda și Gary au fost conștienți de acest fapt și au studiat “înregistrarea interpersonală a creierului inimii” cu subiecții lor de cercetare. Ei au explorat gradul în care a înregistrat electrocardiograma lui Linda în creierul subiectului. În limbaj simplu, cât de deschis erau participanții să recunoască și să primească dragoste? Linda spune: “Am descoperit că oamenii aceștia, acum la mijlocul vieții, care și-au perceput părinții ca fiind iubitori, drepți și corecți atunci când erau la facultate, erau mai deschiși la energia iubitoare și puteau să-mi primească mai mult energia. înregistrarea energiei electrocardiogramei mele în creierul lor, pentru că nu au fost apărat împotriva primirii dragostei mele. În schimb, acei participanți care proveneau din medii pe care ei au perceput ca fiind neglijenți erau mai apărați împotriva primirii iubirii.

Toata boala de astazi a fost identificat ca avand o asociatie scazut de variatie a frecventei cardiace, note Linda. “Aceasta se referă la modificarea ritmului cardiac, în special în măsura în care crește și scade cu fiecare respirație. Deci, persoanele cu o variabilitate ridicată a ritmului cardiac au bătut să bată schimbări care cresc cu inspirație și scad după expirare. esența acestor oameni este mai angajată și legată de viață. Flexibilitatea variabilității inimii este ceea ce este sănătos, ceea ce se referă direct la capacitatea emoțională a unei persoane de a iubi.

Oamenii care au un ritm redus de a bate, care este legat de cele mai multe boli, sunt mai puțin implicați și conectați la viață. Oamenii ale căror inimi sunt bolnavi sunt înghesuite și limitate în abilitatea lor de a răspunde și de a lua în ceea ce este oferit în viață. Înainte de a muri, au o inimă care bate ca un ceas, rigid. Este foarte periculos.

O persoană a cărei inimă este rigidă are mai puțin spațiu pentru a simți experiența în orice moment sau pentru a procesa și scoate experiența emoțională. Experiența sau relaționarea lovesc un zid și există o limită în măsura în care persoana poate să se angajeze în viață în sine sau cu altcineva în orice moment. Durerea și stresul de lovire a peretelui pot pune viața în pericol.

În timp ce poate este ca o situație de pui sau ouă, există o anumită corelație între bolile de inimă și apărarea împotriva iubirii.

Întâlnirea nevoilor emoționale influențează sănătatea noastră

Toți avem nevoi și iubim cu adevărat pe cineva să-i întâlnească acolo unde trebuie să fie întâmpinați. Aceasta înseamnă a întâlni o persoană la nivelul lor de experiență, care poate fi diferită de conceptul dvs. de ceea ce este bun în mintea ta. Chiar dacă cineva are o intenție bună, dacă acțiunea nu se întâlnește de fapt cu cealaltă la nivelul de experiență, cealaltă persoană nu simte nevoia de a-și satisface nevoia. Deci, celălalt nu simte dragostea și, în anumite privințe, nu contează ce este intenția. Linda spune: “Conceptul de iubire al unei persoane nu are legătură cu experiența sau nevoile unei alte persoane. O mamă poate simți că face toate lucrurile potrivite, este acasă pentru mâncare și pentru acasă, dar când copilul dorește să vorbim despre sentimente care au de-a face cu prietenii, mama nu vrea să audă. În cultura noastră dorim adesea să concepem un copil ca un “copil perfect” fără nevoi emoționale.

“În studiul Harvard, am constatat că oamenii sunt privilegiați din punct de vedere economic, dar nu neapărat privilegiați din punct de vedere emoțional. Oamenii merg la școli mari și au toate aceste șanse să obțină atât de mult, totuși ele pot fi din cele mai goale case din punct de vedere emoțional lumea depreciația emoțională se desfășoară în cultura, prețuim un stil de viață materialist în care îi dăm oamenilor lucruri în loc de timp emoțional, trăim succese toxice cu mai multă supraîncărcare a informațiilor și mai puțin timp pentru a ne bucura și a trăi. receptiv la copiii dvs., întrebați-i ce gândesc ei despre tine. Întreabă-ți copiii ce au nevoie pentru a te simți iubiți. ”

Ea ia un sat pentru a vindeca o inima

Ceea ce am descoperit în lucrul cu oamenii care suferă cu inimile grav traumatizate este că o relație unu-unu face parte din procesul de vindecare, dar cu adevărat este nevoie de mai mult decât de a vindeca o inimă. Oamenii au nevoie de doze homeopatice de dragoste, care primesc biți mici de multe ori și în mod constant în timp. Și trebuie să le primească de la mulți oameni și locuri. Linda Russek: “Suntem cu toții traumatizați în societatea noastră. Nu putem avea încredere în medicii noștri și avocații noștri. Ca societate, am uitat cum să rămânem în relație. Este cineva cu tine pentru că ei chiar îți pasă de tine sau îți reamintesc că în cultura noastră nu poți avea o relație fără să plătești pentru asta? În acest sens, toți suferim de un sentiment de abandon cultural. Acest lucru este adesea cel mai accentuat pentru persoanele care sunt vulnerabile din cauza crizelor financiare sau de sănătate și care apare dureros de des pentru populația în vârstă din cultura noastră.

Este nevoie de un sat pentru a conține inima traumatizată. Este nevoie de o comunitate extinsă, o comunitate în desfășurare, atât cu oamenii, cât și cu animalele de companie. Am descoperit că oamenii care au fost traumatizați întotdeauna se întorc în natură pentru confort, siguranță și mântuire. Ființele umane par a fi singura specie care a uitat importanța legăturilor zilnice și a iubirii necondiționate!

© 2007 Linda Marks

Reply